starnieuws

Pietronella Ziekenhuis Wageningen vrijdag in gebruik

05 Nov 2014, 01:00

Het Pietronella Ziekenhuis Wageningen
Het Pietronella Ziekenhuis Wageningen wordt vrijdag officieel in gebruik genomen. Het gaat om een afdeling van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN). De laatste hand wordt gelegd aan het inrichten van het ziekenhuis.

De contracten om het ziekenhuis te renoveren, verbouwen en het nieuwbouw gedeelte zijn het vorig jaar november getekend. De bedoeling is dat de oplevering binnen een jaar moest plaatsvinden. De bouw en inrichting worden tot nu toe volledig betaald uit eigen verdiensten van het LMSZN. Het beddenhuis zal dertig patiënten opvangen. Er is een complex met vier appartementen voor verpleegkundig personeel en een dokterswoning bijgebouwd.

Met het in gebruik nemen van het ziekenhuis zal er werkgelegenheid zijn voor plaatselijke bewoners. Mensen die ziek worden, hoeven niet meer in de kosten gejaagd te worden voor transport naar Nieuw Nickerie. Algemeen directeur Antoine Elias zegt dat hij op schema zit met het beleidsplan 2012-2016 om de beste zorg te kunnen bieden aan de zieke mens in het westen van het land. Vanaf maandag kunnen bewoners van Wageningen in het ziekenhuis terecht voor de tweedelijnszorg. Er zullen ook een laboratorium, een apotheek, een röntgen en een afdeling spoedeisende hulp van LMSZN aanwezig zijn. Een algemeen arts en een internist zullen permanent aanwezig zijn in het ziekenhuis. De andere specialisten die de pendeldienst naar het LMSZN uitvoeren, zullen ook het Pietronella Ziekenhuis aandoen.

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April