starnieuws

Kwestie leerkrachten Naschoolse Opvang lijkt opgelost

21 Oct 2014, 06:00
Nadat er heftige kritiek kwam uit het onderwijsveld, heeft het Bureau Lager Onderwijs (BLO) de instructies naar de schoolleiders over beschikbaar stellen van leerkrachten voor de Naschoolse Opvang, verder aangepast. Directeur Hendrik Tonawi heeft maandag de schoolleiders nadere instructies gegeven. Ze mogen twee leerkrachten 'boven de formatie' behouden voor de school.

Leerkrachten die verantwoordelijk zijn voor een klas, zullen in de gelegenheid gesteld worden om een wissel te plegen, indien ze belangstelling hebben voor de Naschoolse Opvang. Ze mogen ruilen met leerkrachten 'boven de formatie' als die liever in de ochtend les willen geven op de school.

Tonawi heeft in korte tijd drie brieven geschreven over deze kwestie naar de schoolleiders. Het onderwijsveld was verrast met de mededeling dat leerkrachten die geen klas hebben (boven de formatie) ingezet zouden worden tussen 12.00 en 16.00 uur voor de Naschoolse Opvang. Het gaat om mensen die al in dienst zijn van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.

De president van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS), Marcellino Nerkust, zegt aan Starnieuws dat dit werkbaar is voor hem. Hij is blij dat BLO teruggekomen is op eerdere besluiten, waarbij leerkrachten geen keuze hadden.


Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April