starnieuws

Leerkrachten die geen klas hebben naar naschoolse opvang

17 Oct 2014, 06:00
Schoolleiders hebben van het Bureau Lager Onderwijs (BLO) schriftelijk te horen gekregen dat leerkrachten die als extra kracht fungeren, geplaatst zullen worden voor de naschoolse opvang per 1 november. Op de leidinggevenden van de scholen wordt een beroep gedaan om alle namen en bevoegdheden van de leerkrachten die boven de formatie zijn, binnen drie dagen door te geven.

De leerkrachten die 's morgens werkten, moeten nu van 12.00 tot 16.00 uur werken. Zij moeten zich aanmelden bij het BLO en zullen doorverwezen worden naar het Bureau Naschoolse Opvang en Begeleiding. Deze leerkrachten hoeven zich 's morgens niet meer aan te melden op school.

Veel leerkrachten die ineens een andere werktijd zullen krijgen, zijn verontwaardigd hierover. Assembleelid Hesdey Pigot (Nieuw Front/'NPS) zegt aan Starnieuws diverse leerkrachten te hebben gesproken die aangeven dat hun leven ontregeld wordt. Er is geen contact gemaakt met de onderwijsbonden. De leerkrachten die nu 's middags moeten werken, hebben hier niet op gerekend. Er is een behoorlijke organisatie nodig om hun privéleven anders in te richten. Veel leerkrachten volgen ook opleidingen in de namiddag. Pigot zegt dat hij vragen zal stellen aan minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling.

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April