starnieuws

Wangsabesari: Met NSK verder gaan met filosofie en doelen

12 Oct 2014, 18:45

Oesman Wangsabesari, voorzitter van 'Nieuwe Stijl KTPI'. (Foto: René Gompers)
De actiegroep in de KTPI is zondagmiddag officieel verheven tot politieke partij. De Nieuwe Stijl KTPI (NSK) is op Commewijne met ‘pagara’ en de ‘live’ vertolking van het ‘NSK lied’ geproclameerd. “We hebben alles gedaan om de eenheid in de moederpartij te bewaren”, benadrukte Oesman Wangsabesari, voorzitter van NSK. “Maar uiteindelijk hebben we besloten op een andere manier verder te gaan met onze filosofie en doelen. In de politiek kun je dat alleen maar doen als je inderdaad een eigen politieke organisatie hebt.”

Bij de proclamatie waren er ook prominenten van NDP aanwezig die namens de partij de felicitaties brachten. In het bestuur van NSK zijn alle districten vertegenwoordigd, het bewijs van een nieuwe politieke strategie, deelde Wangsabesari mee. Ondervoorzitter Ismanto Adna gaf aan wat de ‘nieuwe stijl’ inhoudt. “Als we kijken naar vijftig jaar ‘Javaanse politiek', merken we heel weinig resultaat”, haalde Adna aan. “Wij voeren geen Javaanse maar een nationale politiek. We gaan in de politiek niet om een kijkje te nemen in de keuken maar om mee te koken, om het hoofdgerecht klaar te maken. De nieuwe generatie heeft zich aangemeld. De ‘nieuwe stijl’ is er om de kwaliteit van het leven gericht te verbeteren.”

Al in de regering
Adna merkte op dat het feit dat men spreekt van een ‘jawablok’ aangeeft dat er nog sprake is van etnische politiekvoering. “Anderen zeggen dat ze de ‘sociale kracht’ zijn. Maar ze blijven weg bij de behandeling en aanname van de sociale wetten”, voerde Adna aan. “Je kunt concluderen dat voor hun ‘sociale kracht’ maar een kreet is en ze geen idee hebben van wat het betekent.”
Wangsabesari deelde mee dat de NSK al deel uitmaakt van de huidige regering. “We hebben een minister van Sport- & Jeugdzaken en een onderminister bij LVV. Wij gaan deze regering blijven ondersteunen omdat zij veel goed werk verricht. Het fundament dat gelegd is voor sociaal beleid met de nieuwe wetten past helemaal in de visie van NSK”, zei Wangsabesari.

De NKS-voorzitter draagt een warm hart toe aan de moederpartij KTPI en is dankbaar voor de gehaalde wapenfeiten. “De KTPI is al langer dan vijftig jaren actief in de politiek. Zij heeft al vanaf voor de onafhankelijkheid grote bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van het land”, merkte Wangsabesari op. “We nemen de goede dingen mee en aan de minder goede gaan we werken.”

In het logo, een bloem met vijf kroonbladen, is de ‘strijdende wayang’ die het partijsymbool is van de KTPI, ook meegenomen. “We moeten niet vergeten vanwaar we komen”, lichtte Wangsabesari toe. “Daarom hebben we ervoor gekozen om de proclamatie in Commewijne te doen omdat hier de KTPI begonnen is.”

René Gompers

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April