starnieuws

Financiëring nieuw AZP rond

07 Oct 2014, 10:00
Het nieuwe Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zal worden gebouwd met leningen van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) en het OPEC Fund for International Development (OFID). De IsDB komt in met US$ 60 miljoen, terwijl OFID US$ 26,5 miljoen ter beschikking stelt.

Het startsein voor de nieuwbouw wordt op 13 oktober gegeven, wanneer in de Ballroom van Royal Torarica een IsDB-dag wordt gehouden. De financiering van een nieuwe AZP vloeit voort uit het Interim Member Country Partnership Strategy tussen Suriname en de IsDB. Op dezelfde dag wordt ook gestart met de uitvoering van het onderwijsproject ‘Technical and Vocational Education en Training’. Voor dit programma is US$ 15,8 miljoen uitgetrokken.

De Islamic Developmet Bank Group organiseert samen met het Kabinet van de president en de Centrale Bank de IsDB-dag. De president van de IsDB, Ahmed Mohammed Ali Al Madani reist speciaal voor deze dag naar Suriname, meldt de Centrale Bank in een persbericht. Nadat hij de formele handelingen in het kader van deze dag heeft verricht, vertrekt de IsDB-topman nog dezelfde dag naar Haïti waar de financiële instelling enkele sociale projecten heeft gefinancierd.

Op de IsDB-dag zullen de financiële instelling en de aan haar gelieerde instituten zoveel mogelijk worden belicht. De bedoeling is dat de private- en publieke sector waaronder overheidsinstituten, investeringsautoriteiten, ontwikkelingsorganisaties, financiële instituten en kredietinstellingen, alsook wetenschappers uit diverse disciplines, inzicht verkrijgen in de mogelijkheden en werkwijze van deze instituten. Dit soort van open dagen worden regelmatig georganiseerd in de 56 lidlanden van de IsDB. Suriname is sinds 1997 lid van deze financiële instelling.

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April