starnieuws

Orlando Renfurm onderscheiden door de Rotary

06 Oct 2014, 18:20

Orlando Renfurm
Orlando Renfurm is door de drie Rotary clubs in Suriname uitverkozen tot Laureaat voor de Vocational Excellence Award 2014 (Rotary VEA). Dit is een onderscheiding die jaarlijks door de drie Rotary clubs van Suriname wordt toegekend aan een persoon, die zich in de uitoefening van zijn of haar beroep op uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap.

Aan de toekenning van de Rotary VEA gaat een toetsing vooraf waarbij wordt nagegaan in hoeverre de laureaat als burger van Suriname invulling heeft helpen geven aan de beginselen van de Rotary. Doorslaggevend is daarbij of betrokkene met zijn of haar werk een significante bijdrage heeft geleverd aan het algemeen belang. Ook de wijze waarop betrokkene het beroep uitoefent en de daarbij door hem of haar gehanteerde professionele en ethische standaarden worden in het oordeel meegewogen, meldt de Rotary.

De voordracht Renfurm is door de presidents van de Rotary Clubs Paramaribo, Paramaribo Central en Paramaribo Residence ondertussen gesanctioneerd. Met het toekennen van deze onderscheiding Renfurm wensen de Rotary clubs hun erkentelijkheid uit te drukken voor de betekenisvolle rol en Lifetime Achievement van Orlando Renfurm op het gebied van de Sport en Recreatie in Suriname.

Enorme verdiensten
In het juryrapport staat onder meer dat Renfurm naast zijn professionele carrière al zeker 50 jaar actief in de sportverenigingen Yellow Birds en Oase. Drie maanden voor zijn tachtigste verjaardag in januari 2015 is Orlando Renfurm naast het voorzitterschap nog dagelijks in het veld als trainer van vijf teams van Yellow Birds. Onder zijn bezielende leiding heeft Yellow Birds vele kampioenschappen in verschillende takken van sport behaald.

Daarnaast is Renfurm via zijn club betrokken bij verschillende sociaal maatschappelijke initiatieven. Door Yellow Birds is een speelkamer ingericht voor de kinderafdeling van het Diakonessenhuis, wordt de sporthal Het Nest kosteloos beschikbaar gesteld aan scholen uit de buurt en worden de leden van Yellow Birds gestimuleerd om zich op te geven als bloeddonor. Ook heeft hij gewerkt als sportjournalist bij De West en was in dat kader actief lid van de vereniging van sportjournalisten. De Rotary VEA wordt dit jaar op 21 oktober voor de 21ste keer toegekend.

Op de lijst van laureaten uit voorgaande jaren prijken illustere namen als Leo Mopurgo, Harry de La Fuente, Waldo Halfhuid, Eddy Jharap, Andre Loor, John Hewitt, Marlene Lie A Ling, Maurits de Miranda, pater Sebastiaan Mulder, Marcel Meyer, Chris Healy, Siegmien Staphorst, Armand van Alen, Erwin de Vries, Erwin Tsai Meu Chong, Hans Lim A Po, Cynthia Mac Loyd en Eddie Joemankhan, Freddy Kruisland en Anthony Caram.

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April