starnieuws

Kanarieschool start viering 7e lustrum met dankdienst

04 Oct 2014, 04:00

Evenwichtsspel
Peuter- en Kleuterschool Kanaries viert dit jaar haar zevende lustrum. De school, opgericht door Carmelita Castelen, opende voor het eerst de deuren in het schooljaar 1979-1980. De school is bekend om het Kanarie Kinderkoor, dat heeft opgetreden in alle districten van Suriname, in het buitenland en op televisie.

Het koor bestaat niet meer, maar het muziekrepertoire met kinderliedjes, tiener- en kerstmuziek is nog steeds op de Surinaamse radio te beluisteren en op CD te verkrijgen. In de school zelf is zingen nog steeds een belangrijk middel om de kinderen te enthousiasmeren, lesstof over te brengen en zich eigen te laten maken. De Kanariesschool bruist nog steeds van activiteiten en werkt vanuit de visie dat kinderen het beste en met het meeste plezier leren en werken als daarbij het hoofd, het hart en de handen worden aangesproken, zegt Mario Castelen namens de school.

Vanaf 2011 is de school ondergebracht in de Stichting Kanaries Welzijnsbevordering, die ook remedial teaching en ambulante begeleiding biedt aan leerlingen. In het schooljaar 2015-2016 opent de stichting een educatiecentrum voor milieu- en speciaal onderwijs in het district Wanica. Hierdoor kan een grotere en meer diverse groep jonge kinderen effectief aan het onderwijsproces deelnemen.

De activiteiten rond de viering van het 7e lustrum, beginnen op 18 oktober met een dankdienst in de Saronkerk aan de Slangenhoutstraat. Hierbij zingt het gelegenheidskinderkoor Kanarie enkele liedjes uit het repertoire van het vroegere Kanarie Kinderkoor. De Stichting Kanaries Welzijnsbevordering zal de samenleving op de hoogte houden van andere activiteiten in dit lustrumjaar.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April