starnieuws

Mac Donald verwijdert alle VN-foto's

28 Sep 2014, 01:10

Ambassadeur Henry Mac Donald (foto: FB)
Ambassadeur Henry Mac Donald, de Permanente Vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties (VN), zegt dat hij een dure les heeft geleerd door de verwikkelingen die ontstaan is rond de foto van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring met de Nederlandse koningin Máxima. De foto is door hem gemaakt en op zijn Facebookpagina geplaatst.

"Spijtig genoeg is er deze keer misbruik gemaakt van enkele foto’s, waardoor ik besloten heb alles wat met de huidige Algemene Vergadering te maken heeft van mijn walls te verwijderen. Ik zal binnenkort bepalen of ik wederom via social media actief zal zijn en in welke vorm, daar ik gemerkt heb dat sommige de goede bedoelingen van Social Media niet begrijpen", zegt de ambassadeur in een verklaring op zijn pagina. Dit stelt hij nadat het kabinet van de president zich distantieerde van de foto en stelde dat de persoon die hiervoor verantwoordelijk is, duidelijk zijn boekje te buiten is gegaan. Deze reactie van het kabinet kwam na een verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst.

"Net zoals gedurende de afgelopen 4 jaren, sedert mijn vrij actieve participatie op social media (Facebook & Twitter), heb ik ook dit jaar zoveel als mogelijk alle activiteiten van mijn superieuren en onze dignitarissen met mijn social media vrienden en vooral de vele studenten die mij nationaal en internationaal volgen, proberen vast te leggen en te delen. Zo ook de talrijke activiteiten, bijeenkomsten, ontmoetingen en kennismakingen van onze First Lady en de Minister van Buitenlandse Zaken. Ik kan met trots zeggen dat in navolging van mij thans meer dan 50 VN Ambassadeurs inclusief de Secretaris Generaal, voormalige presidenten van de Algemene Vergadering en haast alle leidinggevende in het VN Secretariaat actief zijn op Facebook en Twitter. Dit wordt bewust gedaan om het diplomatieke werk op een luchtige en verteerbare manier te brengen naar de niet diplomaten", schrijft Mac Donald.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April