starnieuws

EBS slaat alarm over toename stroomverbruik

19 Sep 2014, 22:00

Het verbruik van stroom neemt toe (zwarte lijn). Het beschikbaar vermogen is 200MW.
Het energieverbruik passeert de 195 megawatt (MW). De Energie Bedrijven Suriname (EBS) is bezorgd over de toename. "Als de toename van het energieverbruik aanhoudt en de 200 MW bereikt of overstijgt, zal de levering van elektrische energie niet langer gegarandeerd zijn en is load-shedding mogelijk noodzakelijk", deelt EBS mee.

Dankzij de besparing van het publiek en het bedrijfsleven de afgelopen dagen hoefde de EBS geen lijnen uit te schakelen (load-shedden). Voor bedrijven is er een programma samengesteld, waarbij aan hen wordt gevraagd om eigen generatoren in te zetten, indien zij over deze beschikken en wel dagelijks van 11.00–15.00 uur. Tijdens deze uren is het verbruik van elektriciteit het hoogst.

Enkele overheidsinstanties en particuliere bedrijven hadden hier gehoor aan aangegeven. EBS vraagt om de generatoren te blijven inzetten, waardoor er minder vermogen wordt getrokken. Voorkomen moet worden dat EBS- generatoren in de centrales overbelast raken, waardoor over moet worden gegaan tot load-shedding.



De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) maakt bekend dat uit de metingen tussen 08 en 18 september blijkt, dat het energieverbruik de 195 MW passeert. Het stroomverbruik is dus weer toegenomen.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April