starnieuws

Hindori honorair consul van Uruguay

19 Sep 2014, 18:00

Manodj Hindori (links), honorair consul van Uruguay in Suriname, heeft zijn benoemingspapieren ontvangen van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.
Manodj Hindori, in dagelijks leven algemeen directeur van St. Vincentius Ziekenhuis, is benoemd tot de eerste honorair consul van Uruguay in Suriname. Hij ontving zijn toelatingsdocumenten uit handen van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Hindori is door tussenkomst van de ambassade van Uruguay in Panama voorgedragen door de president van Uruguay, José Mujica. President Desi Bouterse heeft vervolgens positief beslist op de voordracht, waarna de formaliteiten rondom de benoeming konden worden afgerond.

Lackin gaf bij de overhandiging van de formele documenten deze week aan dat hij blij is dat Uruguay nu een honorair consul heeft in Suriname. Dit past in het beleid van integratie tussen de landen van Zuid-Amerika. Uruguay staat bekend als een van de meer vooruitstrevende en welvarende naties van het Zuid-Amerikaanse continent. Suriname heeft op diplomatiek gebied al een goede relatie met Uruguay. Dit is verder versterkt doordat Uruguay binnen niet al te lange tijd het voorzitterschap van Unasur zal overnemen van Suriname.

Hindori zegt vereerd te zijn met zijn benoeming tot eerste honorair consul van Uruguay in Suriname. Hij beloofde zich te zullen inzetten voor het bevorderen van goede relaties tussen beide landen. Zo wil hij onder andere werken aan afschaffing van de bestaande visumplicht, zodat burgers elkaars landen over en weer vrijelijk kunnen bezoeken. Ook is hij voornemens om de handelsbetrekkingen tussen Uruguay en Suriname te bevorderen en om zakenlieden te interesseren om producten af te zetten op elkaars markten. De honorair consul hoopt tot culturele uitwisseling te komen, omdat de rijke culturen van beide landen elkaar veel te bieden hebben.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April