starnieuws

St. Vrienden van Commewijne informeert over Chikungunya

19 Sep 2014, 04:00

Sheilendra Girjasing, voorzitter van de Stichting Vrienden van Commewijne, overhandigt de muskieten gel, bestemd voor het bejaardentehuis Siembah.
De Stichting Vrienden van Commewijne draagt bij aan het bestrijden van Chikungunya. De voorlichtingscampagne is begonnen in het bejaardentehuis Siembah. De bejaarden kregen muskietengel om zich te beschermen en een informatiefolder, afkomstig van het Bureau Openbaar Gezondheidszorg (BOG).

Gekozen is om het startsein te geven in Siembah, omdat volgens het BOG kinderen en bejaarden de kwetsbare groepen zijn, legt voorzitter van de Stichting Vrienden van Commewijne, Sheilendra Girjasing, uit. Aangezien de muskietengel maximaal 12 uren werkt, gaf hij aan de bewoners van dit tehuis als advies mee om deze twee maal per dag te smeren. Hij wees zowel de directie van het tehuis als de bewoners erop dat de Chikungunya muskiet vooral in de ochtend slachtoffers prikt. Een van de verschijnselen die optreden bij een besmette persoon is verkramping.
Alice Ramesar van het directieteam van dit tehuis is blij met de geste. Ze nam de drie dozen muskietengel in ontvangst. Zij beloofde goed gebruik hiervan te maken en de informatiefolder te bespreken met de bewoners van het tehuis.

Na het bezoek aan het tehuis startte de huis aan huis campagne in Mariënburg. Bij het verstrekken van de informatiefolders werd vooral aan ouderen uitleg gegeven over deze ziekte. "Wij hopen op deze manier een bijdrage te leveren aan de bewustwording over deze ziekte, omdat er een epidemie op komst is", zegt Girjasing. De meest kwetsbare gebieden zijn Mariënburg, Alkmaar, Tamanredjo en Meerzorg. Girjasing vindt dat de ministeries van Volksgezondheid, Openbare Werken én de gemeenschap samen moeten werken om de ziekte de baas te zijn.

Advertentie