starnieuws

‘Overgeslagen’ occupanten Goede Verwachting willen terrein

12 Sep 2014, 04:00

Patricia Mainsie overhandigt de petitie aan waarnemend directeur Gregory Corinde van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.
Ruim twintig personen, allen occupanten van De Goede Verwachting, hebben donderdag een petitie aangeboden aan minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Hierin verzoeken ze de bewindsvrouw om het daarheen te leiden dat elke bewoner van dit gebied vóór 25 mei 2015 een grondbeschikking in handen heeft.

De petitie werd ontvangen door waarnemend directeur Gregory Corinde. De beleidscommissie Occupatie Goede Verwachting heeft in de afgelopen drie jaar moeizaam oplossing gebracht in grote delen van dit gebied. Echter vinden deze mensen dat hun gebied, dat wordt aangemerkt als Mannasse Zegenweg richting Saramaccakanaal, nooit is gekend in de oplossing.

Patricia Mainsie zegt dat het gaat om ruim tweehonderd gezinnen die in ongewisse zijn gebleven. Sinds 2009 wordt er strijd geleverd, meent ze. Verschillende keren is gesproken met leden van de commissie, onder wie ook parlementariër André Misiekaba. Er is vaker beloofd dat er verandering zal komen, echter zonder het gewenste resultaat. Nu is deze groep opgestaan en vraagt ze ook naar een algemeen pardon. Volgens Mainse wordt de groep niet bedreigd met ontruiming.

Woordvoerder Georgi Eliza zegt dat bij de afbakening geen rekening gehouden is met dit gebied. "We vragen dat de regering dit probleem erkent en helpt zoeken naar een oplossing. Maar dat ook de rechtmatige eigenaar voor het algemeen belang op de een of ander manier wordt gecompenseerd. Het probleem van deze groep zal verder volgens hem ook onder de aandacht worden gebracht van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, De Nationale Assemblee en de president.

Corinde heeft aangegeven het verzoek door te geleiden naar de minister met de vraag het probleem te onderzoeken en wederom onder de aandacht van de regering te brengen. Er zal naar een compensatiemodel worden gezocht voor de rechtmatige eigenaar. Op termijn zal er gewerkt worden naar een rechtmatige status voor deze mensen zoals zij hebben gevraagd.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April