starnieuws

SS Promotions wint kort geding tegen Sasur

12 Sep 2014, 02:00
SS Promotions heeft het kort geding dat Stichting Auteursrechten Suriname heeft aanhangig gemaakt, gewonnen. Dit zegt organisator en oprichter van SS Promotions, Shammie Khusial, aan Starnieuws. Sasur eiste stopzetting van muziek dat ten gehore gebracht zal worden door 2Famous zaterdag, omdat delen van de liederen behoren aan het repertoire van Sasur.

Raadsman Mukesh Sheombar die Khusial bijstaat, zegt dat subsidiair geëist was om SS Promotions te verbieden om tijdens de voorstelling die op zaterdag 13 september in de Anthony Nesty Sporthal gehouden zal worden, enig muziekwerk of delen daarvan behorende tot het Sasur repertoire te laten opvoeren of ten gehore te laten brengen. Ook werd er een dwangsom van SRD 500.000 voor iedere dag ingesteld, indien SS Promotions zou weigeren het vonnis uit te voeren.

Rechter Marie Mettendaf weigerde de gevraagde voorziening. “Vast is komen te staan dat de beschikking met ministeriële toestemming van 1 mei 2005 op 17 mei 2013 is ingetrokken. Sasur kan geen licentieovereenkomsten meer sluiten met muziekgebruikers, omdat zij de toestemming die bij wet vereist is niet meer bezit”, deelt advocaat Sheombar mee.

Geen toestemming op te treden
Khusial kan zich niet voorstellen dat Sasur een kort geding tegen hem heeft aangespannen, terwijl zij geen toestemming heeft om op te treden. Op 20 juni verloor Sasur in hoger beroep de zaak tegen de Staat Suriname”, merkt Khusial op. Sasur had geëist dat het Hof een eerder genomen beslissing van de kantonrechter vernietigt. De rechter had eerder gevonnist dat de intrekking van de uitvoeringsbeschikking overeind blijft en had deze kwestie verwezen naar een bodemprocedure.

Advocaat van het ministerie van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, zei toen aan Starnieuws dat de intrekking overeind blijft. Sasur mag niet optreden als bemiddelingsbureau voor inning van muziekrechten. Silos blijft erbij dat Sasur een bodemgeschil moest beginnen nadat de rechter vonnis had geveld. Dit is niet gebeurd. Het Hof van Justitie heeft zich niet ontvankelijk verklaard. Het vonnis blijft overeind staan.

Wanita Ramnath

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April