starnieuws

Afkoop contract Vaseur heeft SRD 740.000 gekost

09 Sep 2014, 18:00

Kenneth Vaseur, ex-directeur EBS
De afkoop van het contract van Kenneth Vaseur, ex-directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft SRD 740.000 gekost. Dit was het antwoord van president Desi Bouterse op vragen van journalisten tijdens een persconferentie over de energiesituatie vanmiddag.

Bouterse zei dat hij een bedrag van 2.6 miljoen dollar gehoord heeft. Hij benadrukte dat deze bedragen niet kloppen. De president zei dat het contract van Vaseur op een normale manier afgewikkeld is, zoals dat gebeurt bij de EBS. In De Nationale Assemblee waren er vragen hierover gesteld. Bouterse zei een paar keer op de persconferentie dat assembleeleden vragen stellen en het niet eens kunnen opbrengen om naar de antwoorden te luisteren. Er was geen quorum in het parlement waardoor de president in een nationale toespraak via tv en radio en op een persconferentie ingegaan is op de energiesituatie, waardoor de samenleving toch de informatie kon krijgen.

De president zei dat uit de boeken van EBS blijkt dat de vorige regering in tien jaar tijd US$ 325 miljoen geïnvesteerd heeft. Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh had het over US$ 500 miljoen. Bouterse zei dat bij zijn aantreden er een reserve was van 8 Megawatt. Besloten werd om te zorgen voor 200 MW aan vermogen. Er is voldoende energie, maar de transmissielijnen zijn niet af. De president zei hierdoor ook verrast te zijn. Echter heeft niemand de verantwoordelijkheid op zich genomen voor de energiecrisis die nu gaande is. Bouterse ging niet dieper hierop in en merkte op dat de regering niet schroomt om maatregelen te treffen indien nodig.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April