starnieuws

LMSZN krijgt röntgenapparaat van Staatsolie Fonds

07 Sep 2014, 08:00

Het nieuwe röntgenapparaat van LMSZN.
De Röntgenafdeling van het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft een splinternieuwe mobiele digitale röntgenapparaat ontvangen van de Stichting Staatsolie Foundation for Comunity Development. Het apparaat kan analoog én digitaal worden gebruikt.

Widjai Jungerman, secretaris van de stichting, zegt dat zij voor de tweede keer in het LMSZN is om een schenking te doen. Zij heeft bij de vorige rondleiding gezien met hoeveel passie er hier in dit ziekenhuis gewerkt wordt aan de vooruitgang van de gezondheidszorg.
Directeur Antoine Elias gaf aan dat Staatsolie Foundation for Comunity Development een zeer betrouwbare partner van het LMSZN is. Hij deelde mee dat met de schenking van dit nieuwe digitale röntgenapparaat aan het LMSZN, dependance Pietronella Ziekenhuis Wageningen (PZW) de mogelijkheid krijgt om ook een röntgenafdeling op te zetten. PZW zal dan het analoge mobiele röntgenapparaat van het LMSZN krijgen.

Elias bedankte het bestuur van de stichting dat er zo voortvarend is gewerkt, nadat het verzoek is gedaan voor het röntgenapparaat. De trekker van dit project voor het LMSZN is Ninnon Brunings, voorzitter van de stichting. De röntgenafdeling is bezig een inhaalslag te maken en heeft intussen een digitale C-boog en een digitale echo-apparaat.

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April