starnieuws

NDP en ABOP domineren wandelmars Nickerie

06 Sep 2014, 01:00

Ronnie Brunswijk (midden op de foto-collage, geflankeerd door twee kinderen) en Rashied Doekhie (derde van rechts) zijn ook van de partij op de Avond Tweedaagse in Nickerie. (Foto's: BIC Nickerie)
21 groepen hebben vrijdag deelgenomen aan de 14e Avond Tweedaagse (ATD) van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) in Nieuw Nickerie. Individuen, groepen, bedrijven, maar ook politieke partijen doen mee aan deze wandelloop. ABOP die een gedurfde politieke stap zet in het rijstdistrict, was op NDP na de grootste deelnemende groep.

In totaal hebben 1780 deelnemers geparticipeerd aan de eerste dag van de ATD. Volgens BVSS-voorzitter Purcy Olivieira is de ATD in Nickerie dit jaar gegroeid met 1.5%. Het thema van de wandelmars is 'Gezonde levensstijl, matig voor altijd' en de slogan 'Consument eet bewust, eet niet alles wat je lust'. De NDP domineert de wandelmars met een deelnemersaantal van maar liefst 910. De soundtruck van de 'paarse partij' op de eigen hotspots viel op. ABOP was goed voor 375 lopers. Opvallend waren de ABOP promo voertuigen met luide muziek. De voorzitter van de ABOP, Ronnie Brunswijk, en de NDP-coördinator in Nickerie, Rashied Doekhie, hebben de 9.5 km lange route samen met hun groep uitgewandeld.

Tijdens de verschillende toespraken bij de opening van deze wandelloop is de gezonde leefstijl opnieuw benadrukt. Olivieira riep verantwoordelijken en de politiek op om er alles aan te doen om ziekten te voorkomen. Tijdens de ATD mag het publiek gratis zijn bloeddruk laten opmeten. Het personeel van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie is hiervoor ingezet.

Brunswijk, die als parlementariër ook het woord voerde, stak de organisatie een hart onder de riem toe met dit jaarlijks terugkerend evenement. Vooral de saamhorigheid en vredelievendheid welke bevorderd wordt door deze loop, wordt door hem gewaardeerd. Hij deponeerde namens de bevolking uit het oosten een verzoek aan BVSS om ook een ATD te organiseren in Marowijne. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh zei om niet te wachten totdat overgewicht optreedt, maar frequent in beweging moet blijven. "Immers in een gezond lichaam rust er een gezonde geest".

Advertentie