starnieuws

Redan in de plaats van Doekhie in Den Haag

05 Sep 2014, 12:00

Lucretia Redan (Foto: gov.sr)
Lucretia Redan, onderdirecteur Consulaire Zaken op Buitenlandse Zaken, zal Chantal Doekhie vervangen in Den Haag. Doekhie is geen zaakgelastigde van Suriname meer in Nederland. Minister Winston Lackin bevestigt tegenover Starnieuws dat Redan de komende week naar Nederland zal vertrekken. "Zij gaat vooral het diaspora-beleid van de regering dieper inhoud geven", legt Lackin uit.

De minister stelt dat er verschillende mutaties zijn verricht op buitenlandse posten. Op de vraag of de bewindsman en Chantal Doekhie niet door één deur meer konden, antwoordt Lackin dat hij naar het groter plaatje kijkt. "Niet iedereen is altijd tevreden met besluiten die er genomen worden", blijft de bewindsman op de vlakte hierover.

Redan is nauw betrokken bij het beleid rond ‘Personen van Surinaamse Afkomst’ (PSA). Nederland is centraal in het diaspora-beleid. PSA is een prioriteit van de regering. Redan gaat met specifieke opdrachten naar Den Haag. Zij zal zich ook intensief bezighouden met het register voor niet-ingezetenen. Dit heeft ook te maken met diasporabeleid dat in een nieuwe fase is terechtgekomen.

Advertentie