starnieuws

Brunswijk: Ik vind het erg dat Elton cocaïne wilde uitvoeren

02 Sep 2014, 12:30

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk in gesprek met Starnieuws. (Foto: René Gompers)
Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, vindt het heel erg dat zijn zoon Elton (29) gepoogd heeft cocaïne uit te voeren. "Ik vind dit heel vervelend en ben enorm geschrokken, toen ik het op de radio hoorde. Elton woont vanaf zijn vierde jaar in Nederland. Hij is niet dagelijks in mijn omgeving. Ik vind het jammer dat Elton geen rekening heeft gehouden met mijn functie", zegt Brunswijk om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Brunswijk zegt dat het recht zijn beloop moet hebben. Volgens de politie is Elton
gisteren op de Johan Adolf Pengel Luchthaven aangehouden met 5,5 kilogram cocaïnepasta in zijn bezit. Het spul was verpakt in vijf pakken en is aangetroffen in zijn reisbagage. Brunswijk deelt mee dat hij ook op onderzoek zal uitgaan om te weten van waar de cocaïne komt. "Ik wil weten wie hem de drugs heeft gegeven", stelt Brunswijk.

Eerder heeft Brunswijk zijn zoon Pascal van Gene naar de politie gebracht. Hij heeft de laatste keer ruim US$ 30.000 gestolen van Brunswijk. "Dit was niet de eerste keer. Hij heeft meer dan acht keren grote bedragen van me gestolen. Pascal had alle sleutels van mijn auto's gekopieerd. Hij nam overal spullen van me weg. Een paar keer had de politie hem opgesloten, maar toen hij vrij was, vertoonde hij hetzelfde gedrag", vertelt Brunswijk. Hij vindt het jammer dat zaken zo zijn gelopen, maar uiteindelijk is na familieberaad besloten Pascal naar de politie te brengen. Hij is nog opgesloten. "Je probeert je kinderen zo goed mogelijk op te voeden, maar helaas heb je niet alles in de hand", verzucht Brunswijk.

Advertentie