starnieuws

Perceeleigenaren akkoord met bouw dijk in Paradise

31 Aug 2014, 04:00

Bijeenkomst van perceeleigenaren, districtscommissariaat en ingenieursbureaus te Paradise.
Dertien perceeleigenaren in Paradise, Nickerie hebben de overheid schriftelijk toestemming gegeven voor de bouw van een dijk. Er komt een stalen damwandconstructie van 575 meter. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh en het consortium van ingenieursbureaus Sunecon, Sintec, Ilaco en vertegenwoordigers van Kuldipsingh hebben met buurtbewoners van Paradise vergaderd over de te bouwen dijk in Paradise.

Volgens Joeloemsingh zal de oeverbescherming achterlangs de percelen lopen. De perceeleigenaren hebben getekend dat zij akkoord gaan met de aanleg van de dijk, met dien verstande dat zij in ieder geval geen land zullen opofferen. Ze mogen gebruik maken van de percelen die onder beheer van het ministerie van Openbare Werken zullen komen te staan.

Joeloemsingh zegt dat als de perceeleigenaren niet eens waren met de aanleg van de dijk, de kans groot was dat na 20 jaren, in ieder geval hun huizen ook niet meer zouden staan. De perceeleigenaren hebben nu zekerheid dat ze veilig zullen zijn, zonder last te hebben van wateroverlast en dat hun perceel nu een enorme meerwaarde zal krijgen.

Advertentie