starnieuws

'Golden Boy' Miguel is thuis

30 Aug 2014, 18:51

Surinames topatleet Miguel van Assen is vanmiddag aangekomen. (Foto: René Gompers)
Gracieus komt de limousine tot stilstand. Joelend stappen de mensen uit de 'party' bussen die erachter parkeren. Een grote Surinaamse vlag wordt gezwaaid wanneer Theresia van Assen, de moeder van hink-stap-spring- kampioen Miguel van Assen uitstapt. In traditionele klederdracht valt ze op tussen de vele anderen die met haar de 'gowtu boi' zijn komen ophalen.

De zeventienjarige Miguel heeft goud behaald op het onderdeel hink-stap-springen tijdens de Youth Olympic Games in Nanjing, China. Hij is vanmiddag teruggekeerd en is feestelijk verwelkomd. Ronnie Brunswijk heeft 'the golden boy' persoonlijk afgehaald vanaf het vliegtuig en heeft hem begeleid naar zijn moeder. Met applaus en gejuich wordt de 'gowtu boi' binnengehaald.

Delegaties van het Surinaams Olympisch Comité, de Surinaamse Atletiek Bond, de Cubaanse ambassade, het ministerie van Sport & Jeugdzaken, NDP-jongeren en de ABOP, waren met giften getogen naar de JAP-luchthaven. Spontaan werd het Surinaams volkslied gezongen toen Miguel geflankeerd door zijn moeder en 'Bigi Bravo' de aankomsthal uitliepen. Een awasa-groep verhoogde de sfeer.
De 'gowtu boi' werd 'in stijl' gereden naar 'Sosis' om zijn maten en collega's te groeten. Daarna vertrekt de kampioen naar huis op Moengo, Marowijne.

Advertentie