starnieuws

2600 jongeren doen mee met schoonmaakactie

26 Aug 2014, 02:00

Openbare Werken geeft een demonstratie van hoe de kraakperswagen werkt. (Foto: Raoul Lith)
Landelijk zullen 2.600 jongeren ingezet worden om mee te doen aan de schoonmaak activiteiten in Paramaribo en overige districten. Voor de vierde keer wordt dit project uitgevoerd die deze groep jongeren een vakantiejob biedt. De werkers krijgen een vergoeding van SRD 35 per dag en worden voor twee weken ingezet. Het thema dit jaar is: een schone omgeving voor een leefbaar en gezond milieu,


Langs de vele straten zullen deze scholieren bezig zijn met het opruimen van afval, het vegen van trottoirs, het tjappen of harken van wied. Dit doen zij van maandag tot vrijdag tussen 8:00 uur en 13:00 uur. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) heeft maandag het startsein gegeven van 'de nationale schoonmaakactie 2014'. De waarnemend directeur van het directoraat Openbaar Groen, Siegfried Wolff, vroeg de jongeren om zich goed te gedragen tijdens de werkuren. "Het welslagen van deze actie is afhankelijk van jullie gedrag en inzet. Volg de instructies op van de begeleider", benadrukte Wolff.

Mohamad Kasto, districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noordoost zei aan de jongeren dat zij een heel belangrijke job aan het vervullen zijn. De dc verlangt dat de jeugdigen een stukje verantwoordelijkheid nemen voor deze activiteit. Zij dienen in te zien dat die taak niet alleen is weggelegd voor de overheid of het ministerie." We moeten niet alleen onze omgeving schoonmaken, maar ook schoonhouden, daar gaat het om", is het devies van Kasto.

Parmessar vindt dat bij deze actie niet alleen de aandacht gelegd moet worden op het schoonmaken. "Dat is één aspect van het geheel. Door schoon te maken wordt die bewustwording op gang gebracht", legde de bewindsman uit. Door de grote belangstelling is de mogelijkheid gecreëerd voor 100 extra jongeren. Er zal gekeken worden om op andere manieren te bezuinigen binnen het budget.

Raoul Lith

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March