starnieuws

's Lands Hospitaal en LMSZN werken samen

25 Aug 2014, 20:00

De directeuren Bernhard Abia (s Lands Hospitaal) en Antoine Elias (LMSZN) overhandigen elkaar de samenwerkingsdocumenten.
's Lands Hospitaal (LH) en het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) gaan met elkaar samenwerken. Volgens de directeuren Bernard Abia (LH) en Antoine Elias (LMSZN) gaan zij gezamenlijk twee studieplaatsen bij de CEBU Doctors University in de Fillepijnen invullen. Zij zullen elk één persoon sturen om de studierichting klinische chemie te doen voor het laboratorium van deze ziekenhuizen.

Elias geeft aan dat beide directeuren zich gefocust hebben om klinische chemici in hun laboratorium te hebben. Op dit moment is er maar één in de ziekenhuizen en die is in dienst van Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Abia deelt mee dat LH op dit moment acht Fillepijnen in dienst heeft, onder wie een arts. In het LMSZN zijn er tien verpleegkundigen en een chirurg uit Fillepijnen. Elias verwacht nog vier verpleegkundigen, een internist en een algemeen arts die hij in de komende maanden wil plaatsen in het Pietronella Ziekenhuis Wageningen (PZW), een dependance wordt van het LMSZN.

De mogelijkheid bestaat volgens Elias ook voor andere ziekenhuizen om hun personeel te sturen naar de opleidingen. "Als je gecertificeerd wil worden als lab, moet je een klinisch chemicus in huis hebben, vandaar dat wij hiermee willen beginnen. Het moet duidelijk zijn dat we niet tegen Filipijnse verpleegkundigen of medici zijn in ons ziekenhuis. Ze dekken nu de nood maar we denken aan een lange termijn oplossing. We hopen dat de missie succesvol zal zijn zodat wij meerdere mensen kunnen sturen voor specialisatie. De kosten om in de Fillipijnen af te studeren zijn heel voordelig voor ons als ziekenhuis, dus we moeten goed gebruikmaken van de gelegenheid die aan ons is geboden", stelt Elias.

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March