starnieuws

Kenny B roept op tot bescherming zeeschildpad

23 Aug 2014, 04:00
Kenny B is ambassadeur van de ‘Krape? NEE! Campagne’. De artiest is in Suriname en zet zich tijdens zijn bezoek, in voor het behoud van de zeeschildpadden. Ieder jaar komen duizenden zeeschildpadden naar de stranden van Matapica, Galibi en Braamspunt om hun eieren te leggen. Veel van de eieren worden geraapt en opgegeten, terwijl de zeeschildpadden met uitsterven worden bedreigd.

Kenny B heeft in de Paramaribo Zoo samen met kinderen gezongen over het beschermen van de zeeschildpad. De kinderen hebben spelletjes gedaan en geleerd over het leven van de zeeschildpad. Kenny B heeft aan de kinderen uitgelegd waarom het belangrijk is dat wij geen zeeschildpaddeneieren eten.

”No nyang Krape eksi, noso yu faya”, zegt Kenny B. Hij roept alle Surinamers op, om liefde te hebben voor de natuur en de komst van zeeschildpadden in Suriname te koesteren. Bovendien zijn de zeeschildpadden enorme trekpleisters voor toeristen. Voor Suriname genereert toerisme inkomsten en draagt het bij aan de ontwikkeling van de gebieden waar de zeeschildpadden voorkomen.

World Wild Life Fund (WWF) zet zich continu in voor het behoud van zeeschildpadden in Suriname. Met de campagne ‘Krape? NEE!’ worden er bewustwording activiteiten georganiseerd om het nuttigen van krape eieren tegen te gaan, zegt de organisatie.

Advertentie