starnieuws

Aanleg infrastructuur Valeproject/Suralcoweg begonnen

20 Aug 2014, 22:00
De aanleg van hoofd- en zijwegen compleet met afwateringssysteem op het Valeproject is begonnen. Bewoners van het project aan de Suralcoweg zullen spoedig hun percelen gemakkelijk met hun voertuigen kunnen bereiken. Binnenkort wordt het gebied ook aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.

De werkzaamheden zijn gestart door het commissariaat van Para. Eerder dit jaar hebben de 193 huishoudens van het project hun grondpapieren ontvangen van het ministerie van RGB. Een staatslandmeter heeft de percelen afgepaald, waarna de aanleg van infrastructuur is begonnen. De coördinator van het Valeproject is William Koo.

Districtscommissaris Jerry Miranda heeft eerder dit jaar bij de ordening van de Suralcoweg, alle occupanten in kaart gebracht en hen begeleid bij het aanvragen van hun grondpapieren. Uit een onderzoeksrapport dat eerder was uitgegeven, bleek dat slechts twee bewoners een toewijzingsbeschikking hadden van gronden in dat gebied. Nu de bewoners over geldige documenten beschikken, wil de districtsleiding zorg dragen voor optimale toegang tot de percelen.

Andere gebieden in de Suralcoweg, zoals het Mismanproject, Kwattakama en rijweg naar Reeberg, zullen in een 2e fase worden aangepakt. De asfaltering van de Suralcoweg is ook opgenomen in de begroting van het ministerie van Openbare Werken, zegt het BIC-Para.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April