starnieuws

Assembleelid Cheung was boos op het parlement

20 Aug 2014, 06:00
Assembleelid Noreen Cheung (Mega Combinatie/NDP) verduidelijkt waarom zij boos werd dinsdag in De Nationale Assemblee. Zij vindt dat er een verkeerd beeld is gegeven. Zij was niet boos op haar fractie of partijgenoten, maar had kritiek op het hele parlement. Bovendien is ze niet boos weggelopen, maar had een afspraak buiten.

In een reactie zegt Cheung dat er met twee maten gemeten wordt in het parlement. "Ik kreeg het woord van de voorzitter niet toen het onderwerp wilde occupatie werd aangesneden. Dat vond ik niet erg, maar toen het volgens de agenda het parlement over moest gaan tot de orde van de dag, kwam lid Gajadien met EBS wat helemaal buiten de orde was en natuurlijk wilde ik mijn bijdrage leveren", deelt Cheung mee. Zij zat gistermorgen zonder stroom. De avond ervoor zaten achterburen en haar wijk ook zonder stroom.

Volgens de waarnemend voorzitter waren afspraken gemaakt tussen beide fracties dat slechts één persoon mocht reageren. "Dit was mij onduidelijk, omdat afspraken niet zijn afgestemd met leden! Toen ik stelselmatig werd genegeerd door de voorzitter en mijn fractie ontstond mijn boosheid. Sterker nog, toen ik een punt van orde vroeg en een deel van mijn fractiegenoten mij niet ondersteunde, werd ik fel ja en zei het volgende: bedankt mevrouw de voorzitter, ik weet niet wat voor afspraken er zijn gemaakt. En als ik mijn woord wil geven hier in het parlement, namens het volk, kan niemand hier voor mij komen bepalen of ik kan spreken of niet mag spreken. Alstublieft!" Cheung merkt op dat ze kritiek op het gehele parlement had.

"Ik ben toen uit de vergaderzaal gelopen met mijn spullen, omdat ik een afspraak had en niet zo zeer omdat ik boos was". Cheung zegt dat dit geverifieerd kan worden bij de griffier en waarnemend fractieleider van de Mega Combinatie. "Ik keerde na mijn afspraak terug naar DNA en volgde de discussie in een werkruimte en besloot later terug te keren naar de vergaderzaal en vroeg de regering aandacht voor partnerschapsregistratie van niet heteroseksuelen", deelt Cheung mee aan Starnieuws.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April