starnieuws

'Got Talent?' deelnemers leggen lat hoog

20 Aug 2014, 01:00

De deelnemers van de zevende 'Got Talent?'
De zevende editie van ‘Got Talent?’ is dinsdagavond van start gegaan in de Anthony Nesty Sporthal. Hoewel de zaal niet helemaal gevuld was, zat de sfeer er goed in terwijl de scholen staaltjes van hun kunnen lieten zien. De kampioen, Henry Hassankan Sholengemeenschap (HHS) Lelydorp, krijgt het heel moeilijk om de titel te verdedigen.

Het thema van de openingsavond was ‘De rol van Staatsolie en Telesur in de Surinaamse gemeenschap'. De bedrijven zijn ook de sponsoren van het evenement. Er doen zeven scholen mee, elk vertegenwoordigd door zes leerlingen. Met zang, dans en drama werd invulling gegeven aan het thema.

Al gauw bleek dat de ‘Rapid Squad’ van HHS Lelydorp zes vastberaden middelbare scholen tegenover zich heeft. De ‘Mighty West’ van de scholengemeenschap Nickerie, ‘Wreckittz’ van VWO-4 en de ‘Team Spartanz’ van Natin hebben allemaal hun zinnen gezet op de beker. De Imeo scholen zijn ook vastberaden de titel te pakken; het is deze tak van onderwijs nog nooit gelukt om in de top drie te belanden. ‘Rhythmic Stars’ van Imeo-3 en ‘The Triggers van Imeo-1 zijn van plan daar verandering in te brengen. De meeste indruk op de eerste avond is gemaakt door ‘The Tribe’ van Havo 3. Dit team is, zoals de jury het uitdrukte, “de origineelste in het uitdragen van de sponsoren.”

De ‘show’ kon door blikseminslag bij ATV niet ‘live’ uitgezonden worden. Het evenement is iets na half tien uitgezonden. Suzi Gribble, events manager van Dominion, die het geheel op poten heeft gezet, is zeer tevreden over het verloop. “Bij de eerste optredens hebben een paar scholen de lat al heel hoog gezet. Het kan alleen maar spetterender worden.” De finale is op 23 september. Tot dan zal er elke week een school naar huis gestuurd worden. De scholen strijden om een beker, US$ 10.000, en verschillende pakketten aan prijzen van Staatsolie en Telesur voor de deelnemers. De avond werd afgesloten met een ‘remix’ van ‘Lobi De Ete’, de winnende Suripop 2014 compositie van Cornelis Amafo.

René Gompers

Advertentie