starnieuws

Lativa Kartodikromo, best geslaagde O.S. Zeedijk

15 Aug 2014, 07:00

Lativa Kartodikromo, best geslaagde van O.S. Zeedijk.
Drie tienen en vier negens prijken op de cijferlijst van Lativa Kartodikromo (11), leerling van O.S. Zeedijk in Nickerie. Zij is met 66 punten de best geslaagde van haar school. Voor het eerst heeft O.S. Zeedijk 100% geslaagden. Schoolleider Diane Hofdom is bijzonder trots op haar leerlingen.

Lativa is één van trotse Go Glo’ers. Ze heeft voor de vakken: ATK, Redactie + Cijferen en Hoofdrekenen, elk een tien gescoord. Voor: Geschiedenis, Aardrijkskunde, Natuur Onderwijs en Tekst heeft ze een negen. Dat zo in de zesde klas zo'n geweldig resultaat heeft behaald, staat niet op zichzelf. Elk jaar is ze als beste van de klas overgegaan. In de derde klas, was ze al voorleeskampioen van de onderbouw en later ook van de bovenbouw. Lativa heeft onlangs met Wereld Waterdag de tekenwedstrijd gewonnen die georganiseerd was. Volgens de schoolleider is Lativa gewoon goed. De leerkrachten moesten alleen bijsturen waar het een beetje mis ging, maar ze heeft geen bijlessen moeten volgen. Haar zus was ook een pientere leerling, vertelt Hofdom. "Lativa is een leergierig kind, rustig en een voorbeeld voor de rest".

Nickerie is voor de negende achtereenvolgende jaar de trendsetter bij de GLO-toets. Dit jaar scoort het westelijk district 67.72% voor toelating Mulo. Saramacca volgt gelijk na Nickerie met een verschil van een half procent. Het landelijke gemiddelde is 53.13%. Hoewel Nickerie de meeste geslaagden heeft, haalt ook dit district de internationale norm van 80% niet. Roy Katisa, inspecteur basisonderwijs in Nickerie, zegt dat het district wederom heeft bewezen om het hoogst te scoren. In principe heeft de bigisma skoro het percentage naar beneden gehaald. Er waren vijf examenkandidaten en slechts één heeft het gehaald. Dit is 20% en dat heeft het gemiddelde gedropt naar 67.72%. Nickerie telt 25 basisscholen en één bigisma skoro.

Advertentie