starnieuws

Fardeen Niamat kampioen Caribbean Chess Carnival 2014

11 Aug 2014, 22:00

Fardeen Niamat met zijn prijs.
Fardeen Niamat is kampioen geworden in de u-10 klasse van het Caribbean Chess Carnival te Trinidad en Tobago. Dit toernooi wordt jaarlijks gehouden. Jeugdige schakers uit de regio nemen het dan tegen elkaar op in de verschillende leeftijdscategorieën. Wiwek Harnam die ook in de u-10 klasse heeft geparticipeerd, en Fardeen waren de enige Surinaamse schakers in het toernooi.

Fardeen die afkomstig is van Free First Move Chess Club, wist eerder dit jaar ook beslag te leggen op het u-10 kampioenschap van het Yokohama-Rukhmania Chess960 Toernooi. Aan het regionaal schaakevenement hebben dit jaar maar drie landen meegedaan.

Het toernooi is een goed meetmoment voor de schakers en kan worden gezien als voorbereiding voor de opkomende Jeugdschaakkampioenschappen. De Surinaamse Schaakbond zal binnenkort de Nationale Jeugdschaakkampioenschappen houden. Momenteel vertegenwoordigen een heren- en een damesselectie Suriname tijdens de Schaakolympiade in Tromso, Noorwegen. Wanneer de olympiade afgelopen is, zal de Surinaamse Schaakbond de draad oppakken met de schaakexamens en de schaaktoernooien.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April