starnieuws

Fabriek zal 2800 woningen per jaar leveren

11 Aug 2014, 18:00
Te Onverwacht zijn tegenover het commissariaat van Para, vier modelwoningen opgezet uit de productielijn van Broad Homes Industrial International Co., LTD in China. Minister Jim Hok, heeft namens president Desi Bouterse in het weekend de sleutels van deze woningen ontvangen uit handen van de ambassadeur van China in Suriname, Zigang Yang.

De multinational zal een fabriek vestigen in het oosten van Para van waaruit elementen van prefab woningen geproduceerd zullen worden. “De fabriek zal 2800 woningen per jaar produceren. Hiermee wordt invulling gegeven aan de belofte van president Bouterse om elk gezin in Suriname te voorzien van een woning op kwalitatief hoog niveau”, zegt Etienne Boerenveen van de werkgroep Herstructurering Huisvestingssector.

“Suriname en China hebben een goede samenwerking om de levensstandaard van de Surinaamse samenleving te verhogen”, zegt Yang. “De fabriek is hiervan het bewijs.” Districtscommissaris Jerry Miranda meent dat de fabriek zal zorgen voor werkgelegenheid en voorzien in de behoefte aan betaalbare woningen.

De regering van Suriname heeft in China een aantal overeenkomsten getekend voor de woningbouw, waarbij de provincie Hunan in het zuiden van China een bijdrage zal leveren aan de realisatie van het ambitieuze woningbouwprogramma van de Surinaamse regering. “Provincie Hunan zal ook een handelscentrum bouwen in Suriname vanwaaruit zij het Caribisch gebied, Zuid-Amerika en de rest van de wereld zal bedienen op het gebied van Handel”, zegt Hok.

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April