starnieuws

Politie Jeugdzaken brengt Moengo in beweging

10 Aug 2014, 07:00

De wandel- en trimloop in Moengo, gehouden door politie Jeugdzaken, is goed bezocht.
Politie Jeugdzaken heeft zaterdag Moengo in beweging gebracht. Deze afdeling hield een vijf kilometer wandel- en trimloop in het 'bauxietstadje'. Met de loop wordt de bewustwording opgevoerd tegen seksueel misbruik van jongeren in het district Marowijne. Vanuit Paramaribo werden acht bussen ingezet door de politieorganisatie om deelnemers in de gelegenheid te stellen mee te doen.

Het is de derde keer dat een wandel- en trimloop door de afdeling Jeugdzaken wordt georganiseerd. Het thema deze keer was Weki en Kibii de pikin gi ogii, weki. Volgens Retitia Forster, hoofd Jeugdzaken, is voor dit district gekozen omdat er enkele gevallen van seksueel misbruik zich hier hebben voorgedaan. Deze zaken zijn onderzocht door het politiepersoneel van de afdeling. Op deze manier wordt ook inhoud gegeven aan de decentralisatiegedachte van de overheid.

Districtscommissaris (dc) Theodorus Sondrejoe is blij met het initiatief van het Korps Politie Suriname. “Kinderen moeten later van ons overnemen, daarom moeten zij het juiste voorbeeld krijgen”, zegt de dc. Hij noemt deze wandel- en trimloop een beweging tegen alle kwaad dat wordt gepleegd tegen kinderen. Hij kijkt reikhalzend uit naar andere organisaties die ook activiteiten willen uitvoeren met de jeugd van Marowijne.
In oktober wordt door de politieorganisatie in district Para in samenwerking met districtscommissaris Jerry Miranda eveneens een wandel- en trimloop georganiseerd.

Letitia Pinas

Advertentie