starnieuws

NDP zegent partijcentrum in op verjaardag Nieuw Nickerie

09 Aug 2014, 16:00

NDP-partijcentrum aan de Landingstraat ingezegend bij 135 jaar Nieuw Nickerie.
De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft vrijdag haar partijcentrum in Nickerie laten inzegenen door een pastor, een mulvi en een pandit. Pastor Jurmen van Ommeren hield de aanwezigen een tekst uit de bijbel voor: als God het gebouw niet bouwt, tevergeefs sloegen de bouwlieden eraan, als God de stad niet bewaakt, tevergeefs zullen de bewakers het bewaken. De geestelijken droegen het gebouw en de opstallen op aan de Schepper. Ze smeekten ook de zegeningen af voor de leider van het land.

Campagneleider van de NDP in Nickerie, Rashied Doekhie, zei dat dit gebouw "vanaf toen, heden en in de toekomst, niets te maken heeft met de NDP. Het is onder supervisie van de NDP, maar dit gebouw is van het Nickeriaans volk. Als de NDP activiteiten wil ontplooien, zal er gebruik worden gemaakt van het ander gebouw op het terrein. Wanneer u een lezing wilt houden voor de jeugd, voor de verslaafden, een receptie, een verjaardagsfeest en zelfs een rouwdienst, dan heeft de NDP daar niets mee te maken. Al bent u geen lid van de NDP, u bent Surinamer, dan kunt u deze zaal gebruiken".

Doekhie hield zijn gehoor voor dat zestig jaar geleden, in 1955, deze zaal is gebouwd. Nu is dit gebouw de oudste in Nickerie, waar de Surinamers bijeen kwamen om te vergaderen over allerlei zaken, van religie tot en met onderwijs. "U moet weten dat dit gebouw vrijgehouden zal worden voor het volk van Nickerie voor alle activiteiten die passen in een beleefde en een ordentelijke samenleving. U zult alleen tijdig moeten aangeven en wanneer u klaar bent de plaats netjes en schoon houden. Dat is het enige dat wij van u zullen vragen".

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March