starnieuws

Agent Rasoelbaks blijft achter de tralies

08 Aug 2014, 17:40
Het Hof van Justitie heeft vrijdag beslist dat de aanhouding van agent Georgio Rasoelbaks rechtmatig is. Hij blijft in detentie. Dit heeft de raadkamer, bestaande uit de rechters Albert Ramnewash, Alida Johanns en Maytrie Kuldipsingh, besloten.

Advocaat-generaal Roy Baidjnath Panday vertegenwoordigde het Openbaar Ministerie op de zitting van het Hof van Justitie. Advocaat Raoul Lobo, die Rasoelbaks bijstaat, zegt aan Starnieuws dat de hoogste rechtsprekende macht beslist heeft. Hij en zijn cliënt zullen zich voorlopig hierbij moeten neerleggen. “Wij zijn een andere mening toegedaan, maar op een ander moment zal die getoetst worden”, deelt Lobo mee.

Rechter-commissaris Danielle Karamatali die de in verzekeringstelling eerder getoetst had, zei dat Rasoelbaks onrechtmatig was aangehouden. Er zouden onvoldoende bewijzen zijn tegen de agent. Het Openbaar Ministerie is hiertegen met succes in beroep gegaan. De verdachte is zoon van waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks.

De politieagent is op 31 juli aangehouden op verdenking van ernstige criminele handelingen. Op 1 augustus is hij in overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Rasoelbaks zou politie-informatie hebben verstrekt aan criminelen. Ook wordt hij verdacht van verduisteren van politie communicatieapparatuur die ingezet zou zijn door de criminelen.

Wanita Ramnath

Advertentie