starnieuws

Belfort: Ik mag tot SRD 4000 uit staatskas besteden

08 Aug 2014, 14:20

Minister Edward Belfort en de vertegenwoordigers van de instellingen die een enveloppe met SRD 500 hebben ontvangen. (Foto: Raoul Lith)
Minister Edward Belfort (Justitie en Politie) zegt dat hij uit de kas van het ministerie tot een bedrag van SRD 4000 mag uitgeven zonder de Raad van Ministers te raadplegen. De bewindsman reageert hiermee op de aantijging van parlementariër Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) die aangeeft dat de bewindsman uit staatsmiddelen schenkingen doet aan sociale instellingen voor zijn verjaardag. “Ik ga niet liegen, want u gaat toch achter de waarheid komen”, zegt Belfort.

Belfort vindt dat Gajadien met dit bericht politiek wil scoren omdat de verkiezing nadert. De minister heeft vandaag in verband met zijn 49-ste verjaardag waardebonnen van SRD 500 geschonken aan acht sociale instellingen. Josephine Ong-A-Swie directeur van Huize Beatrix, maakte gelijk de enveloppe open en toonde vijf waardebonnen, elk van SRD 100. Belfort zegt niet te weten welk bedrag in de enveloppe zat die hij aan de sociale instellingen heeft gedoneerd. De minister verwees naar directeur Inez Huijzen-Sedney van het departement die de schenkingen heeft georganiseerd.

Belfort zegt op vragen van journalisten dat hij niet in De Nationale Assemblee zal reageren op de beschuldiging vanuit de oppositie, omdat hij dat niet nodig acht. “Als ik antwoord ga geven, gaan ze toch schreeuwen”, stelt de bewindsman. Hij vindt dat de oppositie geen open oor heeft voor zijn betoog in De Nationale Assemblee. Ook het ambt van minister wordt naar zijn oordeel niet gerespecteerd door leden van de oppositie. De minister sneert dat in de regeringsperiode 2005-2010 op het ministerie van Justitie en Politie groot feest werd gehouden waarbij de J.C. de Mirandastraat, voor de ingang van het ministerie werd afgesloten.
De minister doneert vanaf 2012 geschenken aan sociale instellingen in verband met zijn jaardag. De waardebonnen van dit jaar zijn afkomstig van Combé Markt.

Letitia Pinas

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April