starnieuws

Ook Amsterdam heeft nu een Waterkant

08 Aug 2014, 22:30
De locatie in Amsterdam ligt niet bepaald voor de hand. Het terras ligt weliswaar aan het water van de Nassaukade, maar de ingang zit verstopt onder een grote parkeergarage: een betonnen kolos aan de Marnixtraat. Aan de rand van het centrum, dat wel, maar op een plek waar zich tot voor kort voornamelijk stadsbewoners zonder vaste verblijfplaats ophielden.

Op donderdagmiddag ziet het er compleet anders uit. Jong en trendy Amsterdam is uitgelopen voor het Open Oso van café Waterkant Amsterdam. Honderden gasten genieten van zon, schaafijs en bier. Surinaams bier wel te verstaan. De djogo's gaan voor niet minder dan tien euro over de toonbank, inclusief koeler met crushed ice. En mini-djogo komt op drie euro.

De gemiddelde leeftijd ligt iets boven de dertig. Opmerkelijker is dat mannen zonder baard vrijwel net zo schaars zijn als Surinamers. Dat lijkt goed nieuws voor de Surinaamse Brouwerij die al een jaar of twee wacht op een doorbraak bij het Nederlandse publiek.

Café-restaurant Waterkant Amsterdam is een nieuw vijfjarig project van de horecaondernemers Riad Farhat, Jason Berg en Brian Fernandes. Het trio boekte de laatste jaren succes met een aantal hippe uitgaansgelegenheden in Amsterdam-Oost. Het is de bedoeling dat het café een podium biedt voor Surinaams georiënteerde artiesten en performers.

Daarnaast wordt veel verwacht van de keuken. Het wordt nog spannend of de uitbaters erin slagen ook het Surinaamse publiek aan zich te binden. Alles staat of valt met de kwaliteit van de roti’s, bara’s en andere beloofde Surinaamse gerechten. Die kunnen pas volgende week op waarde worden geschat, als de keuken echt open gaat. Dat is misschien maar goed ook want er was donderdag een stevige en stressbestendige kookploeg nodig geweest om het massaal opgekomen publiek te bedienen.

Diederik Samwel

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April