starnieuws

Jarige Belfort gebruikt staatsmiddelen voor schenking

08 Aug 2014, 06:00

De bestelbon van Combé Markt op naam van Directoraat Justitie en Politie.
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie zal vandaag in verband met zijn verjaardag waardebonnen schenken aan sociale instellingen. Assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) zei donderdag in het parlement dat de minister met staatsmiddelen de waardebonnen heeft gekocht. Dit kan volgens hem niet getolereerd worden.

Coalitieleider Ronnie Brunswijk die de vergadering toen leidde, gaf Gajadien niet de gelegenheid om over deze kwestie verder uit te weiden. Brunswijk wees hem er op dat deze opmerking niets te maken heeft met 'de sociale wetten' die werden behandeld. Gajadien zei dat eerder minister Alice Amafo moest aftreden omdat ze ook staatsmiddelen gebruikt had voor haar feestje. Nu is een andere minister met hetzelfde bezig.

Gajadien verduidelijkt tegenover Starnieuws dat voor SRD 2400 waardebonnen gekocht zijn bij Combé Markt. Op de bestelbon staat aangegeven dat op naam van het Directoraat Justitie en Politie de waardebonnen zijn gekocht. Omdat het om de overheid gaat is er een toeslag van 20% op de waarde. Op de bestelbon staat aangegeven dat het gaat om vier waardebonnen in verband met de jaardag van de bewindsman. Volgens Gajadien moet de minister uit eigen zak sociale instellingen gedenken. Hij vindt het erg dat Belfort die juist moet letten op de regels als minister van Justitie en Politie, deze handeling pleegt. De sociale instellingen en de media zijn voor 9 uur uitgenodigd voor de overhandiging.

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April