starnieuws

Sybiel Windzak wint High Heel Run 2014

03 Aug 2014, 02:00

Sybiel Windzak (midden) wint de race. (Foto: René Gompers)
Sybiel Windzak is de winnaar van de High Heel Run 2014. Zij heeft op hoge hakken de 100 meter afstand tussen Dress Code en Hotel Krasnapolsky in 17 seconden afgelegd. Het rennen op hoge hakken is niet zonder valpartijen gegaan. Hoewel de opkomst minder, was de competitie tussen de deelnemers heel erg hoog.

Op de tweede plaats eindigde Cecilia Amania en nummer drie werd Genelva Diko. Windzak was de dames in de spannende race op het laatste moment te snel af. Er hebben zich dit jaar 53 dames geregistreerd. Uiteindelijk zijn er vijftien dames aan de start verschenen. Er is eerst een ‘warming up’ gelopen aan de Maagdenstraat. Bij een van de ‘runners’ raakte de schoen los en kwam ze op het asfalt terecht. De dames werden daarna in taxi's gereden naar de finalerace aan de Domineestraat. Wederom struikelde een deelnemer. Zij had een voorsprong toen zij uit balans raakte en op het asfalt terecht kwam. Ze herstelde snel en vervolgde de race naar de eindstreep. “Rennen op hakken is niet zo moeilijk”, vertelt Windzak. “Een misstap en je valt. Ik heb heel lang geoefend voor ik besloten had mee te doen. Ik ben gekomen om te winnen dit keer.” Windzak doet voor de tweede keer mee. Ze eindige vorig jaar op de tweede plaats.

De race is georganiseerd door Shared Vision voor de ‘gezelligheid’ maar ook om aandacht te vragen voor sociale instellingen. “Dit jaar gedenken wij stichting Cocon”, deelt Lucille Deekman van Shared Vision mee. “Dat is een instelling die zich bezighoudt met tienermoeders.” De prijzenpot voor de top drie varieerde van cosmetische behandelingen tot overnachtingen in hotels en vakantie oorden. Er zijn ook prijzen uitgereikt voor de mooiste schoenen en de mooiste outfit.

René Gompers

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April