starnieuws

Vier jaar cel voor mensenhandel

26 Jul 2014, 02:00
Tegen Anastacia W. heeft rechter Maytrie Kuldipsingh op de rechtszitting vrijdag een celstraf van vier jaar onvoorwaardelijk opgelegd. De veroordeelde die voorlopig in vrijheid was gesteld, werd gevangen genomen. Anastacia W. zou een tiener (17), aan het toezicht van haar ouders hebben onttrokken en haar per vliegtuig naar het binnenland hebben meegenomen in maart van het vorige jaar. Het meisje werd voorgehouden dat zij als verkoopster zou werken in de winkel van de verdachte en veel geld zou verdienen. Eenmaal in het binnenland (Godoholo), werd zij echter ingezet als sekswerker.

Eerder op een rechtszitting verklaarde het slachtoffer dat zij seks moest hebben met mannen. Als zij dit weigerde werd zij mishandeld door de echtgenoot van de verdachte. Het slachtoffer had met drie mannen seks bedreven en werd met goud betaald. Het slachtoffer stuurde haar moeder een sms met de tekst: “Mama slaap lekker. Ik hou van jou”. De moeder haalde beltegoed en belde haar op, maar het toestel was uitgeschakeld. Zij schakelde toen de vader van het slachtoffer in die sedert 2000 gescheiden is van hen. De vader verklaarde op de rechtszitting, dat hij zijn dochter tevergeefs opbelde. Het slachtoffer verklaarde dat de veroordeelde haar mobiel kapot sloeg, toen zij merkte dat zij contact gemaakt had met haar vader. Daarna heeft de zus van de verdachte de vader gebeld.

Les geleerd
Op een gegeven moment stuurde het slachtoffer haar vader een sms, waarin ze meedeelde dat ze werd geslagen en gedwongen werd om seks te bedrijven. Haar mobiel werd daarna vernietigd. Toen een zekere mevrouw de vader belde en uitlegde dat hij een ticket moest kopen en dan zou zij het kind met haar oom laten afzetten tot het vliegveld. Ook legde zij uit dat ze niet de persoon is die het slachtoffer gebracht heeft naar het binnenland. Daarna belde zij op om te zeggen dat twee mannen het slachtoffer hebben meegenomen. De vader schakelde de politie toen in.

De agent die het slachtoffer gehoord had in deze zaak, merkte op dat de verdachte aangaf de tiener langer te kennen. Zij had haar naar het binnenland gebracht om te ontspannen, omdat het slachtoffer verteld had dat de relatie met haar vriend verbroken was. Ook heeft haar ex-vriend bij de politie verklaard dat het slachtoffer drie keren zelfmoordpogingen had ondernomen. Het slachtoffer dat vaker van huis wegliep, beweert een les geleerd te hebben.

Advertentie