starnieuws

'Mevrouw de rechter, ik geef u tien jaar garantie'

25 Jul 2014, 02:00
Radjinderkoemar R. wordt ervan beschuldigd een politieman mishandeld te hebben en een prowagen gepoogd te hebben in brand te steken. Hij beloofde rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting van donderdag dat hij geen alcohol meer zal nuttigen en dat hij haar tien jaar garantie hiervoor geeft. De rechter legde hem een celstraf op van twaalf maanden, waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar.

Twee politieambtenaren werden gehoord in deze zaak. Beide gaven aan dat zij op 1 mei een melding kregen dat de verdachte tekeer ging. De twee agenten reden uit en troffen de verdachte op de trap aan. Zij probeerden hem in de boeien te slaan, toen een broer van de veroordeelde de politieambtenaar een vuistslag toebracht. Hierdoor zag de veroordeelde kans te ontsnappen. Hij klom op het balkon en gooide een jerrycan met benzine naar beneden en op de prowagen. Ook deed hij de uitspraak dat hij de prowagen en de agenten in brand zou steken.

De auto vatte vlam en de motorkap liep lichte schroeischade op. Uit het buurtonderzoek is gebleken dat de man vaker in dronkenschap tekeer gaat. Op die bewuste dag had hij een woordenwisseling met zijn neefje, dat op hetzelfde terrein in een andere woning woont. Hij belde de politie om aan te geven dat zijn oom, Radjinderkoemar R., bezig was een doks van hem te slachten. De veroordeelde verklaarde dat hij al er moe van was dat de doksen van zijn neefje steeds onder zijn woning kwamen. Hij pakte inderdaad de doks en deed alsof hij die wilde slachten om zijn neefje bang te maken.

Radjinderkoemar R. beweerde dat de politie niet altijd de waarheid gesproken heeft. Zo zou hij het voertuig niet in brand gestoken hebben. Hij bevestigde dat hij de andere politieman geslagen had met een colafles en dat hij een glas op hem had gegooid. Volgens de veroordeelde was hij niet verkeerd. Ook merkte hij op dat wanneer hij aangifte ging doen, die niet werd opgenomen. Aan hem werd voorgehouden dat er geen aangifte van een dronken man wordt opgenomen. “Maar, als anderen die wel dronken zijn bellen voor mij, dan komt de politie meteen om mij te arresteren en wil zij mij direct de handboeien omslaan. Maar, meester ik zweer, ik zal dit nooit meer doen. Ik zal veranderen en ik zal geen alcohol meer gebruiken. Ik geef u tien jaar garantie hierop”, beloofde Radjinderkoemar R.

Wanita Ramnath

Advertentie