starnieuws

Air Algerie bevestigt neerstorten vermist vliegtuig

24 Jul 2014, 11:57

De normale route van vlucht AH5017. (Beeld: BBC)
Luchtvaartautoriteiten van Algerije hebben gezegd dat het vermiste toestel dat op weg was naar Algiers is neergestort. Ze hebben evenwel geen nadere details vrijgegeven. De Algerijnse nationale luchtvaartmaatschappij had vanmorgen het contact met de kist verloren nadat het 50 minuten in de lucht was.

Het toestel zou te kampen hebben gehad met zeer slechte weersomstandigheden, net voorbij de grens met Mali. Aan boord van het toestel, een MD-83 zaten 50 Fransen, 24 Burkinezen, 8 Libanezen, 4 Algerijnen, 2 Luxemburgers, 1 Zwitser, 1 Nigeriaan, 1 Kameroenees, 1 Oekraïener, 1 Belg en 1 Roemeen. De nationaliteiten van de inzittenden zijn bekendgemaakt tijdens een persconferentie van Air Algerie. Alle passagiers in het toestel waren in transit, voor Europa, het Midden-oosten of voor Canada.

Het vliegtuig is neergestort in het noordoost-Mali, tussen Gao en Tassalit. Intussen zijn twee Franse gevechtsvliegtuigen die in Mali zijn gestationeerd vertrokken om het wrak van vlucht AH5017 te zoeken. Air Algerie voerde de vlucht uit met een toestel van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Swiftair.

Vlucht AH5017 was vanuit Ouaguadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, opgestegen met bestemming Algiers.

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March