starnieuws

SLM chartert toestel voor vervoer gestrande passagiers

16 Jul 2014, 02:03
De SLM-vlucht naar Amsterdam die zondag tot nader order uitgesteld was, kon dinsdagavond toch niet worden uitgevoerd. Het technische probleem rond de brandstoftoevoer is verholpen door technici van de luchtvaartmaatschappij, maar er moeten diverse testen worden gedaan. Vicepresident Commercial Affairs van de SLM, Clyde Cairo, zegt aan Starnieuws dat vanuit Nederland woensdag een toestel is gecharterd.

De gestrande passagiers uit Paramaribo zullen donderdag worden vervoerd, wanneer de Airbus nog niet in orde is in de loop van de dag. Het 'Maintenance control center' van Air France/KLM in Parijs, heeft nog geen groen licht gegeven aan de SLM om de Airbus in te zetten. Pas als alle testen goedgekeurd zijn, mag er met het toestel worden gevlogen. Tot diep in de nacht is er nog overleg geweest tussen de SLM en de Franse technici.

Het ingehuurde toestel met crew vanuit Nederland komt woensdag aan op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De gestrande passagiers uit Amsterdam worden hiermee vervoerd. Aangezien de bemanning moet uitrusten, kan de terugvlucht pas donderdag worden uitgevoerd. Cairo hoopt dat de Airbus in orde komt vandaag, waardoor de passagiers eerder naar hun bestemming kunnen.

Advertentie

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April