starnieuws

Concert van jazz artieste met Surinaamse roots

14 Jul 2014, 20:00
De rooftop van Ramada Paramaribo Hotel wordt zaterdag het toneel van ‘Jazz under the Stars’, een gratis concert van jazz artieste Andayoma. Het avondvullend programma zal bestaan uit zang van de artieste, begeleid door Surinaamse musici. Robby Tjon En Fa (bas), Ivan Ritfeld (keys), Gordon Brandon (sax) en Edson Faerber (drums) zullen zorgen voor de muzikale begeleiding, terwijl de backing vocals worden gedaan door Valerie Jane en Teffanie Lene Llemada. Dichteres, auteur scriptschrijver en moeder van de artieste, Renee Fulgence, zal een gedicht ten gehore brengen.

Andayoma is de artiestennaam van Guylène Harris. Zij begon haar carrière met optredens binnen de gospel scene, met name ondersteunde zij de Golden Gate Quartet. Zij is uit Frans-Guyanese ouders geboren in Frankrijk, maar woont al jaren in Singapore. In haar debuutalbum ‘Palette of Colours’ zijn haar Franse roots duidelijk te horen. Haar laatste album heet ‘Shades of Love’.

Andayoma schrijft zelf haar teksten en heeft vaker opgetreden met name Fete de La Musique en andere festivals in Singapore en Canada, zegt de organisatie van het evenement. Haar grootvader Rudolphe Harris komt uit Suriname. Zijn broer is de vader van de bekende zanger Oscar Harris.

Advertentie