starnieuws

Politieman betrokken bij roofoverval

11 Jul 2014, 17:00
Een politieman tweede klasse ene M., is samen met drie anderen betrokken geweest bij een gewapende roofoverval maandag in de omgeving van Welgelegen. Een dag later is hij door goed politiespeurwerk met drie andere bendeleden aangehouden. Een van de rovers blijkt een broertje te zijn van het slachtoffer

Bij deze roofoverval is SRD 60.000 buit gemaakt alsook Euro 20.000, een groot aantal dollars en een hoeveelheid gouden sieraden. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden van de Publiciteitsdienst van KPS bevestigt de aanhouding. Het gaat inderdaad om een agent die betrokken was bij een roofoverval. Uit nader onderzoek blijkt dat de roofoverval gefingeerd was, zegt Naarden. Deze bende is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Uit nadere informatie blijkt dat de agent werkzaam was bij de afdeling Politie Inlichtingen Dienst (PID) van het KPS. Het is deze afdeling die bij uitstek de wandel en handel van agenten onderzoekt. M. heeft ook een dienstvoertuig ingezet om de gefingeerde overval te plegen. Hij is tijdens werkzaamheden op de afdeling in de boeien geslagen. Een deel van de buit is bij hem aangetroffen.

Ala-D Media

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April