starnieuws

Enig Coroniaans radiostation uit de lucht

09 Jul 2014, 12:00

De antenne van Mohari Broadcasting is op de helft gebroken door de rukwinden van zondag.
Het enige radiostation in Coronie, Mohari Broadcasting, is uit de lucht. De rukwinden van zondag hebben de mast gehalveerd. Directeur Harold Monkou zegt aan Starnieuws dat hij God dankbaar is dat niemand gewond is geraakt. Hij is bezig om alvast improvisatorisch uiterlijk maandag weer in de lucht te zijn. Daarna zal nagegaan worden hoe de schade structureel wordt hersteld en welke hulp hij kan krijgen.

De schade die wordt geleden is voor de mast ongeveer US$ 16.500 en voor de 8 rondstraal kilowatt antennes US$ 5.180.00. Dit komt neer op US$ 21.680. "Ik weet nog niet hoe dit bedrag bij elkaar te brengen. Maar ik geloof in het radiostation en in het district", stelt Monkou.

Radio Mohari is ongeveer vijf jaar in de lucht en zendt uit op 93.9 FM. Dit regionale radiostation geeft onder andere informatie aan de Coronianen over de ontwikkelingen in het district. De lokale samenleving wordt voorgelicht over de eigen omstandigheden en krijgt ook informatie over wat er in de rest van het land en de wereld gebeurt. Monkou merkt op dat zijn radiostation in een grote behoefte voorziet. "Mijn eerste zorg is om zo snel mogelijk weer in de lucht te zijn met een hulpzender. Gelukkig heb ik reserve materiaal om de uitzending zo snel mogelijk te kunnen hervatten", verzucht Monkou.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April