starnieuws

Lyceum behaalt veel betere examenresultaten dan AMS

09 Jul 2014, 06:00

Jessica Lau, best geslaagde van Ewald P. Meyer Lyceum met directeur Joan Doelwijt.
Het slagingspercentage van Mr dr J.C. de Miranda Lyceum (75,7%) en Ewald P. Meyer Lyceum (70,26%) is dit jaar beter. Bij de Algemene Middelbare School (AMS) zijn aanmerkelijk minder scholieren direct geslaagd. 47,2% van de examenkandidaten heeft de eindstreep gehaald, 25,5% heeft herexamen en 24,8% (41 leerlingen) is afgewezen. Het verschil tussen de twee overige VWO-scholen en de AMS is groot.

Op het Miranda Lyceum hebben 268 kandidaten deelgenomen aan het examen, van wie 203 direct geslaagd zijn terwijl 13% herexamen heeft; 11,3% is afgewezen. “De strategieën die wij hebben toegepast zijn: het optrekken van de minder goede studenten, het organiseren van studiekampen, motivatiesessies en extra lessen op de zaterdag”, zegt directeur Balram Soemeer. Hij verwacht dat na de herkansing het resultaat ruim 80% zal zijn. De best geslaagde van deze school is Dawinie Kalloe.

Op het Meyer Lyceum is van de 195 kandidaten 137 (70,26%) geslaagd, 29 leerlingen (14,87%) hebben herexamen, terwijl 26 (13,33%) het niet gehaald hebben. Directeur Joan Doelwijt verwacht dat na het herexamen het percentage boven 80% zal komen te liggen. Zij zegt dat het lerarenteam zich extra heeft ingezet om studiekampen te organiseren. Jessica Lau is de best geslaagde van deze school. Ze is heel erg blij, omdat ze het niet had verwacht. “Ik focuste me alleen om te slagen, maar dat ik de beste zou zijn, had ik niet verwacht”.

Edmund Stuger de directeur van de AMS is niet tevreden. “Als ik hoor wat de directeuren van de andere scholen gedaan hebben met en voor de leerlingen, vraag ik mij af wat we dan verkeerd doen want we hebben dezelfde strategieën uitgevoerd.” Naarmate de examenperiode naderde, werden er ook op de zaterdag extra lessen verzorgd. Stuger zegt dat het een onderzoek waard is om te kijken wat er verkeerd is gegaan.

Zuleima Deugdzaam

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April