starnieuws

Suriname blijft ‘zwemgoud’ binnenhalen

07 Jul 2014, 12:00

Kenzo Simons (zilver) en Yaël Touw Ngie Tjouw (goud) en Peter Morley (brons) van Bahamas bij de prijsuitreiking voor de 200 m rugslag jongens 11-12 jaar.
Ook op de vierde dag van de 20ste Caribbean Island Swimming Championship (Cisc) hebben de Surinaamse zwemmers beslag gelegd op gouden plakken. Evita Leter behaalde voor haar laatste wedstrijd goud bij de meisjes 18 jaar en ouder 50 meter schoolslag.

Met een tijd van 33:07 was zij sneller dan Patricia Casellas van Puerto Rico die als 2de eindigde. Lisa Blackburn van Bermuda tikte als derde aan.

Ook bij 200m rugslag jongens 11-12 jaar hebben Yaël Touw Ngie Tjouw en Kenzo Simons wederom hun dominantie op deze slag getoond. Yaël won goud en vestigde met een tijd van 2:22:08 zijn 4de Cisc-record, gevolgd door teamgenoot Kenzo die zilver behaalde en 2:29:22 klokte. De bronzen plak ging naar Peter Morley van Bahamas. Yaël en Kenzo hebben op de Cisc gezamenlijk de 50m -, 100m - en 200m rugslag gedomineerd door elke keer het goud en zilver voor Suriname binnen te halen.

Vandaag is de laatste wedstrijd dag van de CISC, waarbij Yaël, Unique Soetosenojo, Kenzo, Irvin Hoost, Raiz en Renzo Tjon A Joe op hun laatste onderdelen zullen strijden in Aquatic Centre. De Surinaamse zwemploeg heeft al vier wedstrijdendagen achter de rug die in totaal 9 goud, 6 zilver en 2 brons in de medaille telling heeft opgeleverd.

Advertentie