starnieuws

Brazilië ontdoet zich van Colombia en treft Duitsland

04 Jul 2014, 19:55

David Luiz is uitgeroepen tot 'man of the match'. (Foto: Fifa)
Brazilië heeft in de tweede kwartfinale wedstrijd na een 1-0 ruststand met 2-1 gewonnen van Colombia. Het gastland heeft zich door deze overwinning geplaatst voor de halve finale en ontmoet daar Duitsland dat eerder op de dag won van Frankrijk.

Brazilië ging via Thiago Silva reeds vroeg aan de leiding, nadat hij in de 7e minuut een hoekschop van Neymar achter doelman David Ospina plaatste: 1-0. Luttele minuten later kwam Cuadrado dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging via een been van Thiago Silva naast het doel. Hierna was alles wat de klok sloeg Brazilië, maar de aanvallers faalden keer op keer, waardoor Colombia bij het ingaan van de rust nog in de wedstrijd zat.

Na de rust bleef het gastland talmen om Colombia weg te zetten en kwam vanaf de 60ste minuut zelfs onder druk te staan. Na een overtreding van James Rodrigues kogelde David Luiz in de 69ste minuut de bal achter doelman David Ospina voor de 2-0. Wie had gedacht dat de strijd hiermee gestreden was, kwam bedrogen uit, want de Colombianen gingen toen georganiseerd in de aanval, hetgeen in de 78ste minuut resulteerde in een strafschop. Niemand minder dan James Rodrigues bracht Colombia weer in de strijd door de strafschop te benutten: 2-1.

In de slotfase werd het nog even spannend, maar het gastland dat sterspeler Neymar geblesseerd zag uitvallen na een charge van Camilo Zuniga, hield stand. Opvallend is dat twee verdedigers vandaag zorgden voor de doelpunten. Bondscoach Felipe Scolari zal flink op de afwerking moeten trainen, want het schort in de Braziliaanse voorhoede aan scoringsvermogen.

Brazilië heeft zich door deze overwinning geplaatst voor de halve finale waar Duitsland dat eerder op de dag Frankrijk uitschakelde, wacht.