starnieuws

Duitsland voor vierde keer op rij naar halve finale

04 Jul 2014, 15:47

Matt Hummels schoot Duitsland naar de halve finale en werd uitgeroepen tot 'Man of the match'. (Foto: Fifa)
Duitsland heeft met het kleinst mogelijke verschil gewonnen van Frankrijk. Het eerste tevens enige doelpunt was reeds in de 13e minuut een feit. Hiermee heeft 'die Mannschaft' geschiedenis geschreven door zich als eerste land voor de vierde keer op rij te plaatsen voor de halve finale van het mondiaal toernooi.

Duitsland heeft met effectief voetbal gewonnen van Frankrijk. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de Duitsers merken gebrand te zijn op een overwinning, terwijl de Fransen nog moeite hadden om hun draai te vinden. Duitsland maakte gretig gebruik van de zoekende tegenstander en benutte de eerste en beste kans meteen. Matt Hummels kopte onder weerstand van Raphael Varane de bal in de 13e minuut via de deklat achter doelman Hugo Lloris. Hierna ontwikkelde zich een spannende strijd, waarbij Frankrijk een licht overwicht had, maar de laatste pass liet keer op keer te wensen over, waardoor doelman Manuel Neuer met gemak zijn doel schoon kon houden. Kort voor de interval werd Frankrijk echt gevaarlijk, maar Neuer deed genoeg om het leder uit zijn doel schoon te houden.

In de tweede speelperiode kregen we ongeveer hetzelfde spelbeeld aan Franse zijde, waardoor er ruimte ontstond voor de Duitse aanvallers, maar Thomas Muller had zijn vizier niet op scherp, waardoor de stand niet verdubbeld werd. In de slotseconden knalde Karim Benzema de bal nog op het doel, maar weer stond Neuer als een rots in de branding en voorkwam dat Frankrijk langszij kwam.

Duitsland wint de ontmoeting dus en is als eerste geplaatst voor de halve finale. De tegenstander moet voortkomen uit de wedstrijd tussen Brazilië en Colombia die om 17:00 uur van start gaat.