starnieuws

United Business Beurs gaat voor 'Innovatie'

04 Jul 2014, 10:07

Initiatiefnemer Edward Lee (m) tijdens de persconferentie over de derde United Business Beurs. (Foto: Raoul Lith)
Innovatie is het thema waar het om draait op de derde ‘United Business Beurs’ die vandaag begint. Officiële handelsvertegenwoordigers van China geven volgens initiatiefnemer Edward Lee van United Magazine een extra dimensie aan de tweedaagse beurs. “China is gekomen met grote spelers op het gebied van ICT, agro-cultuur, energie en techniek.”

De initiatiefnemer wil door de beurs een platform creëren waarbij buitenlanders en Surinaamse zakenlieden de mogelijkheden zien die Suriname biedt. “Maar ook dat de business to business mensen hier profijt van hebben”. Bij ongeveer 125 exposanten kan de bezoeker terecht om kennis te maken met de nieuwste snufjes. Suriname wordt op de beurs door de nieuwste technologie uitgebeeld aan de gemeenschap.

De toerismesector is aan het groeien. Om zoveel mogelijk aandacht hieraan te schenken is een groot deel van de KKF-hal omgetoverd tot de tourism village. Bedrijven in deze sector zullen hun diensten voorhouden aan het publiek. Studenten kunnen informatie krijgen over de verschillende opleidingen en beroepen. Lee zegt dat het unieke van de beurs is dat bezoekers mogen deelnemen aan de meeste seminars. “Je betaalt alleen voor de toegang en je kan heel veel kennis opdoen over verschillende onderwerpen”.

Vergeleken met de vorige beurs is er een groei van 40 procent te merken bij de exposanten. Lee zegt dat de United Business Beurs de standaard heeft gelegd voor beurzen in Suriname. “Het mooie van het verhaal is dat het een manifestatie is geworden van de nieuwe Surinamer.” Hij baseert zijn uitspraak op de opkomst van de deelnemers van wie meer dan 90 procent jongeren zijn.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April