starnieuws

België naar kwart finale en ontmoet Argentinië zaterdag

01 Jul 2014, 20:50

De Belgen dolblij met de overwinning op de Verenigde Staten van Amerika. (Foto: FIFA/Getty)
België heeft zich na een uitputtend duel geplaatst voor de kwartfinales van het WK in Brazilië. De 'Rode Duivels' waren na verlenging met 2-1 te sterk voor de Verenigde Staten van Amerika. De Belgen komen in de volgende ronde de Argentijnen tegen.

Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku waren de doelpuntenmakers voor België. Voor het team van VSA is Julian Green de hero. Toen hij in de tweede helft van de verlenging scoorde, kregen de Amerikanen weer hoop. Er werden goede kansen gecreëerd, maar tot een gelijkmaker is het niet gekomen.

België zat beter op de bal gedurende reguliere speeltijd, maar kon geen opening krijgen om te scoren. De Belgen schiepen een aantal kansen maar konden die niet benutten. De wedstrijd werd ook even onderbroken door een fan die het veld op rende, maar even snel afgevoerd werd door de Braziliaanse beveiliging.

Ondanks dat België een veldoverwicht had en vele aantal kansen schiep, kon Howard zijn doel schoon houden. In feite is aan Howard te danken dat VSA een verlenging wist te forceren. Na 90 minuten voetbal was de stand nog steeds dubbel blank. In de 3e minuut van de verlenging kwamen de 'Rode Duivels' dan eindelijk op voorsprong. De Bruyne zorgde voor de verdiende 1-0, nadat Lukaku het voorwerk deed.
Vlak voor de korte pauze in de verlenging nam Lukaku het tweede doelpunt voor zijn rekening en vergrootte de voorsprong namens de 'Rode Duivels'. Enkele minuten na het doelpunt van Lukaku was het de invaller Green van de USA die de stand verkleinde naar 2-1, wat ook de eindstand betekende.

In de kwartfinale ontmoeten vrijdag Frankrijk en Duitsland elkaar, gevolgd door Brazilië-Colombia. Zaterdag worden de duels tussen Argentinië-België en Nederland en Costa Rica uitgevochten.