starnieuws

Ramdin bespreekt model OAS-vergadering op St. Kitts & Nevis

01 Jul 2014, 06:00

OAS-topper Albert Ramdin en premier Denzil Douglas van St. Kitts en Nevis.
Studenten worden door de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan een gesimuleerde vergadering van de organisatie. Assistent secretaris generaal, ambassadeur Albert Ramdin, heeft voor de organisatie van deze modelvergadering gesprekken gevoerd met premier Denzil Douglas van St. Kitts en Nevis.


Deze hemiferische model OAS-vergadering zal voor het eerst in het Engelssprekend Caribisch Gebied worden gehouden. Ramdin heeft het aanbod eerder aan het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling gedaan. Ruim 350 studenten uit de lidlanden krijgen met dit programma uitleg over de democratische waarden en bevordering hiervan op het westelijk halfrond.

Twee dagen lang zijn de universiteitsstudenten diplomaten, politici en beleidsmakers die zich buigen over urgente problemen. Tijdens de modelvergadering wordt gedemonstreerd hoe consensus kan worden bereikt die de meerderheid ten goede komt. Ramdin is blij dat deze activiteit voor het eerst gehouden zal worden in een Caricomland.

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March